zaterdag , 9 december 2023
 
 
STZ Verliest punt in Boxtel

STZ Verliest punt in Boxtel

Tijdens de uitwedstrijd op zondag 10-3-2019 tegen ’t Ivoor in Boxtel wisten we niet het volledig puntentotaal te behalen. Echter liep het bij onze directe concurrentie hier en daar ook niet soepel waardoor de schade beperkt bleef en de 2e plaats in de competitie gehandhaafd.

Bord 4: Berkelans – Rik van Beers: tot de pauze verliep het bij beide heren niet soepel en Rik stond in beurt 15 op een achterstand van 14-8. Zij gingen de pauze in met 20-18 in het voordeel van Berkelmans. Hierna wist Rik weer wat serietjes te maken waardoor hij uit kon lopen op de tegenstander en in beurt 43 wist rik de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. 32-40 in 43

Op bord 3 verliep ook voor broer Barry het begin van de wedstrijd tegen Huub Wilkowski enorm stroef. In beurt 10 gingen de heren de pauze in met een stand van 21-5 in het voordeel van Huub. Na de pauze deed Barry nog fink zijn best de schade in te halen en door 2 series van 6 stond op het scorebord een heel andere situatie 32-31 in 28 in het voordeel van Huub. Hij wist met een serie van 7 de druk weer op te voeren en na zijn het missen van zijn matchbal kon Barry helaas niet profiteren waardoor Huub in de 30e beurt op 40 kwam. Barry maakte nog 2 punten in de nabeurt: 40-33 in 30

Bord 2 P Ceulemans-C Melnytschenko: Peter kon niet van start en Melnytschenko wist beurt na beurt te scoren en daardoor gingen ze de pauze in met 4-20 n 10. Na de pauze kon Peter weer wel wat serietjes maken maar echt aanhaken bij de tegenstander lukte helaas niet. in beurt 21 wist Melnytschenko de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen met 26-40 op het scorebord.

Op de andere tafel moest het dus gebeuren voor Roland Forthomme tegen Jerome Barbeillon om minimaal 1 punt mee naar Zundert te kunnen nemen. Roland wist al snel een flinke voorsprong te nemen, door series van 9, 6 en 5 en ging met 6-24 in beurt 11 de pauze in. Roland wist zijn vorm ook na de pauze te behouden en echt spannend werd de wedstrijd niet. Gelukkig voor STZ besliste Roland in beurt 22 in zijn voordeel: 28-40 was de eindstand.

De komende wedstrijden zal het spannend blijven in de top. De concurrentie ligt op de loer en we zullen dan ook hard moeten werken om de play offs te halen. Uiteraard gaan we vol goede moed de eindsprint in.

Op 24-3-2019 zal de eerstvolgende ontmoeting plaatsvinden voor STZ en wel in Hoeven tegen L&B Ledermode.