dinsdag , 5 december 2023
 
 
STZ wederom koploper in de eredivisie

STZ wederom koploper in de eredivisie

Zunderste team wist vorige week tegen “de Eekhoorn” middels een gave overwinning revanche te nemen op een eerder terecht verloren thuiswedstrijd. Zondag j.l. werd de 7e ronde van de eredivisie gespeeld en kwam “HCR Princen” op bezoek in Biljartcentrum Den Hoek om, met Dick Jaspers in haar geleden, de houdbaarheid van de huisheren van “STZ-Zundert” op de proef te stellen én om zelf met een goed resultaat weer naar Haarlo af te reizen.

Raymon Groot vertroktegen zijn gewoonte in zeer scherp, 12-9 na 12 brt. tegenRaymundSwertz. Beide leeftijdgenoten lieten bij vlagen fraaie oplossingen uit hun keu vloeien en zagen dat  na 35 brt. en 32-33 op het scorebord nog alles mogelijk was. Raymon Groot, in het jargon reeds als “Diesel” genoemd, wilde blijkbaar de naamgevers niet teleur stellen en flikte het weer om alles in zich boven te halen. Ditmaal werden de resterende punten behaald in slechts 11 beurten !!! Zwerts bracht het tegelijkertijd slechts tot 2 punten en zorgde  Raymon Groot met 50-36 na 46 car. voor wederom een mooi overwinning. Op de andere tafel moest Barry van Beers de strijd aanbinden met de ervaren Jelle Pijl. In de 1e helft van de partij wist Barry met een serie van 9 een ruime voorsprong te nemen, maar werd vlak voor de thee middels een serie van 7 weer op gelijke hoogte te brengen. Na de pauze, bij een stand van 38-35, bracht Barry zijn arsenaal ter tafel en caramboleerde hij zich met 4-2-x-3-3 naar de finish en liet Pijl met 50-36 in 34 brt. achter. Deze 4-4 tussenstand  voor STZ-Zundert kon mogelijk ook nog leiden tot een nieuwe zege. Roland Forthomme was erop gebrand om Dick Jaspers, die niet zo vaak speelt in ons land, af te troeven op de tafel der kopmannen. Het zag er lang naar uit dat hem dat ging lukken, want tussenstanden van 16-2 (8) – 31-22 (17) en 38-36 (27) bracht zelfs roering bij de toeschouwers. Helaas voor het thuisfront en voor Roland dat Jaspers in de volgende 4 brt. (6-2-4-2) scoorde en de winst, 38-50 naar zich toe trok.

Peter Ceulemans zou, naar later zou blijken, moeten winnen van Anno de Kleine om de 2 matchpunten in Den Hoek te houden. “De lange uit Mechelen” scoorde kort na het begin al serietjes van 4-3-3 en 3 en dat cumuleerde tot 25-12 na 17 brt. Na de thee kwam de Kleine vaker tot scoren dan Peter hetgeen betekende dat na 28 brt. de balans, 30-29, weer in evenwicht was. Mede dank zij een fraaie serie van 6 en wist Peter toch weer te ontsnappen, 44-36, aan eventueel snode plannen van de Kleine ( hij scoorde nog een serie van 8). Peter Ceulemans kon zich na 43 beurten door jan en alleman laten feliciteren met de verdiende 50-44 zege, die daardoor ook het team “STZ-ZUNDERT” weer op de voorlopig hoogste trede bracht. De volgende ronde in de Eredivisie vind plaats op 08 november !!!