zaterdag , 9 december 2023
 
 
STZ weer terug aan de top

STZ weer terug aan de top

Zondag j.l. kwam het sterke team van “TOVV/ROYAL PRO” uit Vlaardingen op bezoek in Biljartcentrum “Den Hoek”. Voor “STZ ZUNDERT” wederom een zware opgave om oogcontact te behouden met de koploper. In Oosterhout moest de Zundertse formatie een matchpunt laten, maar wist tot dan een nederlaag nog steeds voor zich uit te schuiven.
Raymon Groot moest de strijd aanbinden met Richard Bitalis. Geen simpele opgave voor de junior van het team, die zich voor de “black-out” van vorige week wilde revancheren. Na enkele “snuffelbeurten” met het laken wist Raymon hoe de lijnen liepen want met o.a. series van 9-3 en 4 overtroefde hij Bitalis met 21-6 halverwege. Ook na de theepauze bleef Raymon de heerser van de partij en tikte na 27 beurten de finish aan met 40-20.
Op de andere tafel kreeg Barry van Beers zijn handen vol met Frans van Schaik als tegenstander. Het begon al in de 2e beurt dat van Schaik een serie van 10 op tafel legde en Barry het antwoord hierop schuldig moest blijven. Dat zou verder in de partij gemeen goed gaan worden, want van Schaik ging als een “vrolijke Frans” tekeer op de tafel. Na 8 beurten, en 5-21 op het scorebord was de pauze al een feit. Barry wist zich in het 2e bedrijf enigszins te herpakken maar moest na 27 beurten zijn meerdere erkennen in Frans van Schaik, die met 26-40 verdiend ging winnen. Derhalve moest in de 2e seance bepaald worden hoe de puntenverdeling zou gaan uitpakken.
Peter Ceulemans contra EmilioSciacca zou een mooie partij worden. Een partij met veel taktiek en slimheid van beide kanten. De helft van de partij was in de 19e beurt met een 23-20 voor Peter. De spanning was te snijden bij de spelers en bij de toeschouwers naarmate het einde naderde. Het thuisfront veerde in de 32e beurt op nadat Peter met 4 en 2 caramboles de meet bereikte.
Intussen was ook op de andere tafel een titanenstrijd aan de gang tussen de twee kopmannen, Roland Forthomme en Martin Spoormans. De 3e beurt begon voor Roland met “time-out” en pakte uit met een serie van 9, opgevolgd met 1-3-6 en 2. Tijd voor de theepauze dus met 21-16 voor Roland. In de 2e helft wist Roland het verschil te maken met Martin met 39-30 op het scorebord maar met 4 en 2 van Spoormans werd het toch nog benauwend met 39-36. Gelukkig dat Roland daarop de 40 vervolmaakte en met 40-36, na 26 beurten, de wedstrijd naar zich wist toe te trekken. Door de overwinningen van Peter en Roland eindigde de spannende sportmiddag met 6-2 voor STZ ZUNDERT dat daardoor weer terug is aan de top van de Eredivisie.
===================================================================