zaterdag , 9 december 2023
 
 
STZ wint nipt van Bergmans Biljarts

STZ wint nipt van Bergmans Biljarts

Voor de 5e ronde van de competitie Eredivisie moest de Zundertse koploper in Bergeyk de strijd aanbinden met de promovendus van de 1e divisie, die tot dan al een verdienstelijke middenmoter in de eredivisie bleken te zijn.
Raymon Groot mocht ook in Bergeijk de ontmoeting openen en was Johan Roijers zijn tegenstander. De start was maar matig maar Raymon wist met een serie van 8 in de 8e beurt naast Roijers te komen. Het was Roijers die na 26 brt. als eerste met 22-17 aan de thee kon beginnen. Direct na de pauze pakte Raymon uit met een serie van 9 en 3 beurten later nog eens met 5. De strijd leek voor Raymon al gelopen maar Roijers knokte zich terug tot 30-31.
Verder liet de junior van het team het niet komen en caramboleerde zich met 4-4 en 1 naar een 31-40 overwinning in 39 beurten.
Op de andere tafel moest Peter Ceulemans de degens kruisen met Rik van Beers. (De broer van!!). Peter zou al snel ervaren dat Rik ook zo’n kuitenbijter was. Hij scoorde 7x (6ebrt), 4x (11ebrt), en 10x (16ebrt) en had daarmee een voorsprong opgebouwd van 27-13. Peter werd er niet goed van, maar bleef alert wanneer een kans zich voordeed. Zo wist hij zich terug te vechten tot 34-25, maar dat hielp ook niet veel want van Beers was na 26 brt. al gevorderd tot 39 – 25. Dan gebeurt er iets op de tafel dat alle toeschouwers geleidelijk deed opstaan. Rik van Beers wist gedurende 9 opvolgende beurten NIET te scoren en zag Peter Ceulemans stap voor stap, 39-38, dichterbij komen. De 36e beurt bracht Rik de 40e carambole, maar moest de gelijkmakende beurt van Peter nog afwachten. Peter maakte de aqcuit maar het bleef bij een 40-39 winst voor Rik van Beers. Een remise voor beide teams dus halverwege, 2-2.
In de 2esceance was Roland Forthomme gekoppeld aan Marco Janssen en zou zich van de beste kant laten zien in de goed gevulde arena. Vanaf het begin was de Zundertse kopman scherp als een mes met en toonde dat met X-7-X-6-5-5 in de eerste 6 beurten waar Janssens slechts 9 maal wist te scoren. Ook in het verdere verloop van de onevenwichtige partij zou Roland de bovenliggende partij blijven en toonde dat naar het einde toe met scores van 6-2-3-1-5 die hem in 17 beurten naar de overwinning brachten met 20-40 caramboles.
Op de andere tafel had Barry van Beers vanaf het begin moeite om zijn tegenstander, Bert van Manen, bij te benen. Halverwege toonde het scorebord na 14 brt een voordeel van 22-12 voor van Manen. Na de pauze maakte Barry meer werk van zijn verdediging hetgeen van Manen onzekerder maakte. Zo goed zelfs dat hij na 30 beurten aan de leiding kwam met 34-35 en na 36 beurten als eerste de 40 aantikte. Van Manen maakte wel gelijk maar Barry zorgde met zijn wederopstanding voor de 3-5 voor behoud van de top.
Zondag 9 oktober speelt STZ in Biljartcentrum Den Hoek tegen HCR Princen met als kopman
DICK JASPERS.
Programma;
13.00 uur; Raymon Groot – RaymundSwertz
Barry van Beers – Anno de Kleine
2esceance; Peter Ceulemans – Jelle Pijl
Roland Forthomme – Dick Jaspers