dinsdag , 5 december 2023
 
 
STZ wisselvallig tijdens dubbel weekend

STZ wisselvallig tijdens dubbel weekend

Zaterdag moest het Zundertse team naar Sluiskil om “Dallinga.com”, de kampioen van de voorbije competitie, te bestrijden en zondag stond een thuiswedstrijd op de kalender tegen “Holland Mineraal” uit Lochem.

Aan de Zeeuws-Vlaamse kust wist Raymon Groot  in zijn partij  Berry Dallinga met verve (38-50 na 43 brt) achter zich te laten. Op de andere tafel had Peter Ceulemans af te rekenen met Jean-Paul de Bruijn. Souverein was Peter aan de partij begonnen. Met tweemaal 7 stond hij al snel op 11-22 voorsprong, maar werd in 2 beurten (6 en 9) door de Bruijn tot de orde geroepen. Peter bleef ijzig koel en toonde in de laatste 8 beurten en 18 caramboles met 43-50 in 24 brt. zijn grote klasse aan de Bruijn en het talrijke publiek, Na de pauze was het de beurt aan Barry van Beers en Roland Forthomme om nog 2 partijpunten binnen te rijven om de winst mee naar Zundert te nemen. Barry moest de strijd aanbinden met Bart Ceulemans en opende de partij prima met 2 maal 6. Toen hij enkele beurten verderop nog 2 maal 3 scoorde leek de tussenstand, 3-23 in 13 brt., alle goeds op een goede afloop in zich te hebben. Barry stelde zijn teammaten niet teleur en finishte na 38 brt met 33-50 en bezorgdeer voor dat de winst mee ging naar Den Hoek. Roland Forthomme was op de andere tafel goed bezig tegen Frederic Caudron. Na 16 beurten waren beide “klasbakken” reeds gevorderd tot 30-33 in het voordeel van Roland. Dat Caudron van een extra-klasse behoord toonde hij in de laatste 4 brt.

Met 10-5-2-3 was hij aan het eindpunt en liet de dappere Roland na 22 brt. met 50-37 achter.

Dit was wel, met 2-6 winst, de 4e overwinning in evenzoveel wedstrijden en werd “STZ ZUNDERT”, mede door de resultaten van de overige wedstrijden, koploper in de competitie Eredivisie !!!!!! Wie had dat voor aanvang van de competitie durven dromen ?????

Zondag werd  in Biljartcentrum Den Hoek het tweeluik van dit weekend afgesloten. Raymon Groot en Barry van Beers openden de clash tegen Holland Mineraal. Raymon opende sterk tegen Stefan Spilleman,15-11 na 6 brt, maar werd even verderop door Spilleman met 8 en 4 op een 21-27 achterstand teruggewezen. Spilleman steeg boven zichzelf uit. Met nog eens 3 x 4 in de slotfase trok hij de winst, 39-50 na 43 brt, naar zich toe. Barry van Beers was tegelijker tijd in een strijd verwikkeld met Therese Klompenhouwer. Een strijd die halverwege na 27 beurten met een 24-25 stand op het scorebord prijkte. Daarna ontstak Barry het echte vuurwerk. Met prachtige series van 6 en 4 plaveide hij het pad naar de finish maar de slotserie van 10 was het ultieme moment voor de overwinning, 50-34 na 38 brt. Het was nu de beurt aan Peter Ceulemans en Roland Forthomme om voor een positief resultaat te zorgen.

Roland versus ex Europees kampioen, Murat Coklu, ging na 14 brt gelijk op (22-20), Nadien was het echter Coklu, die in de volgende 9 brt, de resterende 30 caramboles (34-50)  uit zijn keu liet vloeien. Peter Ceulemans lag tegen Stefan Galla na 24 brt met 33-25 voor. Zes beurten later was Coklu  de winnaar met 37-50. Jammer voor Peter en STZ voor de 1e nederlaag.

===================================================================