zaterdag , 9 december 2023
 
 
STZ zakt naar de vierde plaats.

STZ zakt naar de vierde plaats.

Zondag j.l. moest het Zundertse team aantreden in Maarsen om zich te revancheren voor de 1e nederlaag van deze competitie en dan nog wel in “eigen huis”. Vooraf wisten de insiders al dat het geen gemakkelijke opgave zou worden want de tegenstander was immer de medekoploper van de Eredivisie “EUREKA Biljard”.

Barry van Beers mocht middels de acquitbal de middag openen tegen Raymond Burgman en miste bal 3 op een haartje. Een misser met geweldige gevolgen, want Burgman antwoordde met 13-5 en 3  en ging daarmee met 1-21 de pauze in. Na 14 beurten wist Burgman zich met series van 8 en 3 onaantastbaar met de 37-13 voorsprong. Niet dus want Burgman wist wel 2 x te scoren maar had nog 11 beurten nodig alvorens de 40e binnen te halen, Onbegrijpelijk.

Barry was “de klap” van de 1e helft te boven gekomen en reikte alsnog met 6-2-9-2 tot 36 caramboles toen Burgman zijn 40e op tafel maakte in 27 brt.

De match die gelijktijdig op de andere tafel werd gespeeld was een treffen tussen 2 leeftijdgenoten, Dave Christiani en Peter Ceulemans. Was het ook op deze tafel  het thuisvoordeel van de tafel ?? Of  de kwaliteit van de meester van het moment ??

Peter wist zich na 6 brt met 15-13 nog op gelijke hoogte met Christiani maar zou 7 beurten later moeten vaststellen dat zijn opponent  al gevorderd was tot 30-19. Ook in het resterende gedeelte van deze partij wist Peter geen potten te breken en zag enkele beurten later Christiani met 3 en 7 als slotserie de finish bereiken met een fraaie winst, 40-22 in slechts 18 beurten.

Raymon Groot mocht de ballen als eerste beroeren maar wist zich daardoor geen voordeel te verschaffen. John Tijssens, zijn tegenstander van deze middag, wist de looplijnen vanaf het begin beter te vinden en middels 3-3-4-5 was hij na 9 beurten al halverwege met 21-10 in het nadeel van Raymon, die in het 2e bedrijf ook geen vuist wist te maken toen Tijssens 5x poedelde. Naar het einde toe leek Raymon zich te herpakken met 3-3-5-2 opeenvolgende beurten en reikte hij nog tot 32 caramboles, maar toch was Tijssens na 28 brt met 40-32 de winnaar.

Op de andere tafel der kopmannen zou zich een hoogstaande partij ontwikkelen tussen Martin Horn en Roland Forthomme. Na 9 beurten was de eerste helft reeds bereikt in het voordeel van Roland met 19-20. In de 2e helft demarreerde Horn met een fraaie reeks van 9 caramboles en enkele beurten later nog met 3 treffers. Roland speelde met regelmaat en wist op zijn beurt

na 16 pogingen met 31-34 de leiding over te nemen om deze nadien meer af te staan. Roland behaalde met 33-40 in 20 beurten en was helaas de enige speler die  voor STZ wist te scoren.

Het gevolg hiervan is een voorlopige vierde plaats van de ranglijst maar zondag 23 oktober speelt “STZ ZUNDERT” in Den Hoek tegen “BUFFALO.nl”uit Den Haag

PROGRAMMA;

13.00 uur;       Raymon Groot           –           Herman van Daalen

Barry van Beers          –           Jeffrey Jorissen

2e seance;        Peter Ceulemans         –           Jean van Erp

Roland Forthomme    –           Glenn Hofman