zaterdag , 9 december 2023
 
 
STZ – ZUNDERT blijft tot dusver aan de winnende hand.

STZ – ZUNDERT blijft tot dusver aan de winnende hand.

De derde competitieronde betekende voor STZ ZUNDERT de 2e thuiswedstrijd op de vertrouwde tafels van Den Hoek. De tegenstander van deze middag was “POST LUCHTKANALEN” uit Rosmalen, dat een paar plaatsen lager stond in de ranking maar wel al goed waren voor een overwinning. De Zundertse formatie had in de openingswedstrijd alle moeite om het team van Ad Broeders en Co met 5-3 af te troeven en zou dit als waarschuwing kunnen gebruiken inzake de voorliggende wedstrijd.

Raymon Groot, die de 2 voorbije partijen prima speelde, moest de strijd aanbinden met Marc Celen. Tot halverwege hielden beiden de balans, 23-25, aardig in evenwicht. De thee zal Celen goed gedaan hebben want op fraaie wijze liet hij vlot series van 6 -3 en 7 uit zijn keu vloeien, terwijl Raymon gedurende de tweede helft slechts tot 10 treffers kwam. Logisch dat de winst na 52 beurten met 33-50 voor Celen was.

Barry van Beers was gebrand om zijn 1e overwinning in deze competitie binnen te halen. Wilco van Wijk was de opponent deze middag om Barry te weerhouden. De start van Barry was nog voorzichtig maar gaande weg, middels 3 x 5 tijdens het middenstuk en nog eens 7 verderop, bracht hem op een voorsprong van 37-22 na 24 beurten. Om de finish te bereiken had Barry nog wel 15 beurten nodig maar met deze 50-33 zege kan hij weer met vertrouwen vooruit blikken. Beide teams gingen dus met 2-2 beginnen aan het tweede bedrijf !!!

Roland Forthomme moest trachten zijn landgenoot, Davy van Havere, achter zich te houden.

“Dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan”. Blijkens de eerste 17 beurten was dat ook zo. Van Havere vertrok verrassend  met 36 caramboles, mede door de series van 4-5-6-9. Super optreden van van Havere. De Zundertse kopman wist niet wat hem overkwam. Hij bracht het tegelijker tijd slechts tot een serie van 7 en totaal 14 caramboles in 17 beurten. Hulpeloos had hij gependeld hij tussen zijn stoel en de tafel, totdat de 18e beurt daar was. Roland leek een metamorfose te hebben ondergaan, hij had weer de controle over de ballen en zichzelf blijkens een serie van 7. De knop was om bij Roland en de caramboles vielen als rijpe appels,

3-1-2-4-10-1 en 8 als slotserie wist hij vriend en vijand te verrassen met 50-42  winst in 27 beurten.

Op de andere tafel was het al even spannend bij de ontmoeting tussen Peter Ceulemans en Henk Habraken. Het belang hier was winst of remise als uitkomst. Beide spelers trokken lang naast elkaar maar Peter zette in de vanaf 21e beurt aan voor 4-5-4-1 en nam een voorsprong van 33-21. Jammer dat daar 6 poedels op volgden waardoor Habraken weer langszij kwam en enkele beurten later met 2-5-4 met 42-46 de bordjes wist te verhangen. De spanning was te snijden toen Habraken als eerste finishte met 2 x 2. Peter had de nabeurt nog om de 5 ontbrekende punten aan zijn totaal van 45 te voegen. Als een ijskonijn wist hij de opdracht tot een goed einde te brengen en zorgde daarmee met zijn team voor een 5-3 zege !!!!

===================================================================

Zondag 27 september  is de volgende thuiswedstrijd in Den Hoek tegen Holland Mineraal.

De partijen beginnen vanaf 13.00 uur