zaterdag , 9 december 2023
 
 
“STZ ZUNDERT” DEED GOEDE ZAKEN BIJ DE EEKHOORN

“STZ ZUNDERT” DEED GOEDE ZAKEN BIJ DE EEKHOORN

Zondag moest het Zundertse driebanden team de strijd aanbinden met het Oosterhoutse team, dat tot dan een 6e plaats wist te verwerven. STZ daarentegen bleef tot driemaal achtereen met lege handen achter. Met een weer complete bemanning zou dat de ommekeer kunnen brengen ?????   Rik van Beers nam deze middag de plaats in van Raymon Groot en moest de middag openen tegen Jerry Hermans. Rik moest aanvankelijk zijn opponent laten gaan, maar merkte dat hij aan de pauze zelfs (20-22) gelijk op ging met Hermans. Na 19 brt. bleef het verschil tussen beiden met 27-28 minimaal. Maar toen wist Hermans met een serie van 7 de boel overhoop te gooien en dat leidde tot een finish van 40-33 in 24 brt. voor Jerry Hermans.

Op de andere tafel moest Barry van Beers proberen om Kenny Miatton achter zich te houden. Dat leek als een onmogelijkheid te worden, want Barry stond na 10 beurten nog steeds op nul. Hij had het geluk dat Miatton na 20 beurten slechts met 23-11 voorstond . Dat zou kunnen betekenen dat er voor Barry toch nog iets goeds mogelijk zou kunnen zijn. Getuige de 36-29 na 35 brt.  Miatton was 2x de kluts kwijt bij de matchbal en Barry bleef koel tot aan het einde en werd beloond met 40-40 na 42 brt. wat later een “gouden punt” zou zijn.

Door de 1-3 achterstand  bleef er misschien toch nog iets te kapen na de 1e seance.

Peter Ceulemans moest de strijd aangaan met zijn “nonkel”, Kurt Ceulemans. Dat was niet tegen Dovemansoren gezegd, want Peter had Kurt eigenlijk al na 7 brt met 6-17 zijn slag geslagen maar hij wist met een serie van 10 en nog een van 7 de handen op elkaar te krijgen en werd bejubeld voor zijn winst op Kurt met 12-40 in 18 beurten.

Roland Forthomme tegen Frans van Kuijk moest dus het verdict brengen op de tafel van de kopmannen. Van Kuijk ging secuur van start met 22 caramboles in 10 brt.  Roland was tot dan gekomen tot 1 -7 -1 = 9 caramboles. Van Kuijk staat na 18 brt op 34 en Roland  scoort een serie van 11 (!!) en staat dan 22 caramboles. Van Kuijk mist een “eitje” en ziet Forthomme “vleugels krijgen” middels  6-4-1-2-5 caramboles en wint alsnog met 37-40 na 23 brt.

STZ ZUNDERT wint nipt met 3-5 !!! en doet weer mee naar boven.