zaterdag , 9 december 2023
 
 
“STZ ZUNDERT” Goed voor maximale winst

“STZ ZUNDERT” Goed voor maximale winst

Voor de 4e ronde van de Eredivisie was het Zundertse driebanden kwartet voor de 2e keer gastheer in Biljartcentrum Den Hoek. Ook ditmaal stond er wederom een derby op de kalender, en wel tegen het Oosterhoutse team van “t Hartje’/van Wanrooij”. Altijd spannende ontmoetingen tussen de spelers maar ook vanwege de fanatieke supporters.

Barry van Beers was ruim een week ziek geweest maar was gelukkig weer OKÉ aan het vertrek tegen Frank Martens. Van acquit pakte Barry uit met 6-2-6 en moest Martens het met stellen met 4 caramboles. Het duurde nog tot de 14e beurt dat Barry de pauze (20) had bereikt en Martens tot 9 was gekomen. De thee gaf Barry klaarblijkelijk weer extra power want de laatste 7 beurten brachten hem met series van o.a. 5-5-6 na 23 beurten aan de finish en aan de winst met 40-21.

Op de andere tafel moest de jeugdige Raymon Groot de strijd aangaan met de routinier Ad Broeders. Op deze tafel was het minder fraai en derhalve halverwege pas na 21 beurten en Broeders met 20-17 aan de leiding. Zo kabbelde de “strijd” richting de finish en was het Raymon Groot die na 41 beurten met 40-33 de winst binnen haalde.

In het tweede bedrijf moest Peter Ceulemans zijn kunsten vertonen tegen Ad Koorenaar. Na 13 beurten had Peter een kleine voorsprong van 14-12, maar wist in de volgende 2 beurten ongenadig met 7 en 6 toe te slaan. Zo stond het halverwege 27-13 in het voordeel van Peter en zag Koorevaar de bui al hangen. De strijd was gestreden en Peter ging na 34 beurten als winnaar met 40-27 over de meet.

Op de andere tafel traden de kopmannen in de arena. Roland Forthomme zou ook voor een vroege verrassing gaan zorgen tegen Davy van Havere. Na 7 beurten had Roland een 6-2 voorsprong, maar verraste “vriend en vijand” met 10-4-2-1 in opeenvolgende beurten. Het gevolg hiervan was een verschil met Van Havere van 23-7. Roland wist ook in het verdere verloop de toeschouwers vermaken en ging na 26 beurten met 40-16 winnen. Uiteindelijk een fraaie 8-0 overwinning waardoor het team gestegen is naar de 3e plaats van de ranglijst.