zaterdag , 9 december 2023
 
 
STZ – ZUNDERT scherp tot aan de finish.

STZ – ZUNDERT scherp tot aan de finish.

STZ Zundert speelde een uitwedstrijd in Oosterhout tegen De Eekhoorn. Dat team was in de vorige ronde op gelijke hoogte gekomen met de Zundertse formatie vanwege de 1e verliespartij in deze nog prille competitie. Dus viel er wel wat recht te zetten voor de spelers van STZ Zundert die dat, naar later zou blijken, goed “in de oren hadden geknoopt”.

Raymon Groot moest de strijd aanbinden met Jerry Hermans en zag Hermans sterk vertrekken met 18 caramboles na 12 beurten. Raymon moest tot dan met 11 treffers genoegen nemen. Het zou tot aan de 35e beurt gaan duren dat Raymon met 35-35 op gelijke hoogte kwam. Hermans reageerde direct met een serie van 5 die door Raymon beantwoord werd met een serie van 7. Dat bleek later de genadeklap te zijn voor Hermans want Raymon caramboleerde zich met 2-2-4 naar de overwinning, 47-50 in 45 beurten.                                                    Barry van Beers stond deze middag voor een zware opgave. De rede daarvoor was niemand minder dan “het boegbeeld van de biljartsport”, Raymond Ceulemans. Vrijwel vanaf het begin van deze partij werd er zeer defensief gespeeld hetgeen ook ten koste ging van het scorend vermogen, 26-26 na 26 beurten. In het verdere verloop van de partij bleef de balans  redelijk in evenwicht, tot aan de 47e beurt. Bij een 46-43 stand scoorde Barry 2 x 2caramboles en verzuimde de 50e  af te drukken. Ceulemans scoorde na 4 poedels 2 en 1 caramboles maar miste het laatste punt. Barry van Beers maakte in 52 beurt geen fout en ging met 49-50 winnen tot vreugde voor zichzelf, zijn team en de Zundertse achterban. 0-4 voor STZ Zundert.

Roland Forthomme kreeg Frans van Kuijk als opponent deze middag. Roland demarreerde  van acquit naar 6-19 na 11 beurten, maar zag van Kuijk met een fraaie serie van 7 naderen. Halverwege de partij gaf het bord 24-25 na 15 beurten aan. Wederom schakelde Roland een tandje hoger. Middels 8-1-2-4 caramboles in 4 beurten had hij de leiding, 32-40, stevig in handen en zou die ook niet meer afstaan, want enkele beurten later legde hij weer een “viertje” op de tafel. Deze keer met 2-4-2-2, hetgeen voldoende was om na 28 beurten met 36-50 van van Kuijk te winnen.

Op de andere tafel trof de familie Ceulemans elkaar in de race naar 50 caramboles. Halverwege, na 18 beurten en 26-26 op het bord, waren de kaarten bij lange na niet geschut. Want ook in deze partij zou de beslissing in de ultieme laatste beurten pas gaan vallen. Peter scoort in de 30e beurt een serie van 8 en leidt dan met 35-44. Hij scoort in de 11 volgende beurten slechts 2 maal en ziet Kurt in de 41e beurt langszij komen die even later dan de 50 volmaakt, gevolgd door Peter die in de nabeurt de 50-50 laat vastleggen.

 

Zondag 11 oktober speelt STZ ZUNDERT thuis tegen HCR PRINCEN. Het team uit Haarlo heeft deze middag ook Dick Jaspers in haar gelederen. Dat kan in biljartcentrum Den Hoek weer genieten worden voor de liefhebbers van de Eredivisie driebanden.

PROGRAMMA;

13.00 uur;       Raymon Groot           –           RaymundSwertz

Barry van Beers          –           Jelle Pijl

15.30 uur;       Peter Ceulemans         –           Anno de Kleine

Roland Forthomme    –           Dick Jaspers