dinsdag , 5 december 2023
 
 
STZ – Zundert start competitie met overwinning
Foto Harry van Nijlen

STZ – Zundert start competitie met overwinning

Foto Harry van Nijlen

Foto Harry van Nijlen

Zondag j.l. ging de KNBB competitie Eredivisie 2015-2016 van start.
Voor de Zundertse formatie “STZ”, voorheen “PRESSPLATE-MACHIELSEN FA” mocht beginnen met een thuiswedstrijd in de fraaie biljartarena van Den Hoek . ” ‘t Hartje/van Wanrooij” uit Oosterhout was de tegenstander. Dit team mocht, dank zij de slimheid van Ad Broeders, alsnog in de Eredivisie aantreden, maar mocht niet onderschat worden.
Peter Ceulemans beet het spits af tegen Ad Koorevaar en vertrok sterk met 18-8 na 9 beurten. Koorevaar kon niet direct anticiperen waardoor de achterstand steeds grote vormen ging aannemen. Direct na de pauze, 26-17, zette Peter nog eens aan met series van 6 en 11 en was met 43-20 vrijwel zeker van de zege. Na 27 beurten bereikte hij de finish en gaf Koorevaar met 50-38 het nakijken.
Op de andere tafel had Barry van Beers tegen Frank Martens een prima vertrek, 11-4 na 6 beurten, maar een voortzetting in deze liet 9 beurten op zich wachten. Martens kwam derhalve met 11-15 voorbij. Barry herpakte zich verderop in de partij middels series van 4-5-7 had hij het heft met 40-33 weer in handen..Wederom echter stokte de score gedurende de volgende 6 beurten en zag Martens voor de 2e keer voorbijkomen en ditmaal pakte het voor Martens goed uit, 48-50 in 43 beurten. Daarmee halverwege een gelijke stand, 2-2.
Na de pauze kwam Roland Forthomme in de arena om de strijd aan te binden met zijn landgenoot Martin Spoormans. Roland bepaalde in de openingsfase het tempo waarmee de scores op het bord werden weergegeven. Met o.a. series van 5-4-8 was hij halverwege reeds gevorderd tot een 29-10 voorsprong. Spoormans werd helemaal murf gespeeld terwijl de Zundertse kopman als een trein voortdenderde naar de finish, die na 29 beurten door hem met 50-26 bereikt werd. Daardoor was de tussenstand 4-2 aan voor “STZ ZUNDERT”, maar ondertussen werd op de andere tafel tussen Dirk Weeremans en Raymon Groot werd nog volop gestreden voor de winst. Beide spelers waren deze middag van gelijk niveau. Raymon, de junior van het thuisteam, was aanvankelijk de meest productieve speler en bekroonde dat in de 36e beurt met een fraaie serie van 8, waardoor hij met 36-26 de leiding had en daarmee op koers lag om de belangrijke winst binnen te halen..Helaas volgde een mindere fase voor Raymon en keek kort voor het einde tegen een 42-48 achterstand aan. Weeremans werd nerveus en miste 2x terwijl Groot met 4 caramboles verraste. Weeremans maakte de 50 vol en had Groot nog de gelijkmakende beurt van acquit. Op wonderbaarlijke wijze wist hij middels een hoogstandje ook de 50 te bereiken, waardoor “STZ” toch nog met 5-3 ging winnen.
Zondag moeten wij naar Apeldoorn, maar wensen iedereen een spetterend Corso toe !!!!!!!!!!!