dinsdag , 5 december 2023
 
 
STZ – ZUNDERT  verslaat titelkandidaat in eigen huis.

STZ – ZUNDERT verslaat titelkandidaat in eigen huis.

Op Corsozondag moest het Zundertse driebandenteam voor de 2e ronde van de competitie Eredivisie naar Apeldoorn om daar de strijd aan te binden met het team “A1 – Biljarts”, dat in de 1e ronde het volle pond, 0-8, wist binnen te halen en zich versterkt had met meervoudig wereldkampioen Eddy Merckx.

Barry van Beers kreeg te maken met Martin van der Spoel als opponent. Barry startte hoopvol met een serie van 6 maar kon  tot aan de pauze niet echt potten breken terwijl van de Spoel met o.a. een serie van 7 met 25-15 aan de leiding. Terwijl zijn tegenstander 7 beurten “droog” bleef wist Barry weer terug in de partij te mengen en met 36-40 de leiding overnam. Het einde bracht de nodige spanning met zich mee bij een 47-47 gelijke stand. Van der Spoel was het eerste aan de finish en jammer voor Barry wist hij in de nabeurt slechts eenmaal te scoren en verloor dus, evenals vorige week met, 48-50.

Raymon Groot was op de andere tafel in de slag met Addy Wienk om als eerste de finish te bereiken. Het zou geen mooie maar wel een zeer spannende partij worden, waarbij Raymon halverwege met 19-25 vooraan lag. Het verdere verloop bracht Wienk, middels een serie van 6 en 2, aan de leiding terwijl Raymon niet altijd de juiste keuze wist te maken. Dat leidde voor Raymon tot een achterstand van 36-28 en dat leek er dus niet goed uit te zien voor het team. Maar als bij toverslag bleek de junior van het team over magische krachten te beschikken. Met veel gevoel liet hij in 9 beurten 4-4-4-9-1 uit zijn keu vloeien en wist als eerste, 41-50 de finish te bereiken. Beide teams dus op gelijke hoogte halverwege.

Peter Ceulemans opende  tegen Raimon Burgman met vertrouwen want hij pakte in 8 beurten  uit met series van 11 en 6 en stond het bord al op 8-22. Burgman was niet bepaald onder de indruk blijkens de reeksen van 13 en 8, die hem op 32-25 in zijn voordeel brachten. Het werd nóg erger voor Peter want Burgman perste er even later nog eens 2 x 5 uit zijn keu hetgeen de stand op 45-32 in zijn voordeel bracht. De ontknoping  zou worden ingezet door Peter, die op grandioze wijze een serie van 10 op tafel toverde. Burgman was er beduusd van geworden en miste 3 maal. Peter maakte van de gelegenheid volop gebruik en finishte met 1 en 7 caramboles en pakte de 2 matchpunten binnen omdat Burgman ook in de nabeurt faalde.

Roland Forthomme trof zijn landgenoot Eddy Merckx op het nieuwe blauwe laken. Voor beide kopmannen was het aftasten geblazen hoe de ballen en de banden zouden reageren.

Roland vertrok met 4 en was na 16 beurten, 11-25, al halverwege de partij, terwijl Merckx nog “zoekende” was. Het leek dus een korte partij te gaan worden toen Roland na 25 beurten op fraaie wijze al tot 46 caramboles was geraakt en Merckx tot 20 was gekomen. Het ongelooflijke overkwam ook Roland die voor de 4 resterende caramboles nog 13 beurten nodig had. Mercks kwam nog terug maar bleef op 41 achter.

Derhalve een onverwachte maar  kostbare overwinning voor “STZ – Zundert”. Chapeau !!!