dinsdag , 5 december 2023
 
 

Wie is STZ

De Stichting Topbiljart Zundert is al vele jaren bezig met het promoten van de biljartsport en dan met name de discipline “Driebanden”. Zij zorgt al geruime tijd voor sportplezier bij vele driebandenliefhebbers. Zowel “Actief” alsook “Passief”.

Plaats van handeling is het Biljartcentrum “Den Hoek”, een locatie die tot ver over onze landsgrenzen bekendheid heeft verworven. Het lokaal van Louis Havermans is uitgerust met 4 “Verhoeven” matchtafels en 2 kleine tafels die dagelijks worden bespeeld door liefhebbers uit diverse categorieën, om te trainen of om een onderlinge uitdaging aan te gaan.

Vele jaren al is de Stichting er tot dusver in geslaagd om, met medewerking van een aantal Sponsors, tal van activiteiten te organiseren. Ook hopen wij in de toekomst in contact te komen en/of te blijven met sponsors om vast te stellen wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

“ACTIEF”;
Sinds 2007 wordt er een “Open Driebanden Toernooi op de Matchtafel” gerealiseerd waarbij telkens ruim 100 deelnemers streden voor het hoogst mogelijke resultaat. Dit toernooi wordt gespeeld met “Handicap” dus toegankelijk voor elke driebandenliefhebber.

“PASSIEF”;
Driebandenliefhebbers die graag willen genieten van topsport of beoefenaars die nog wat willen opsteken van Topspelers kunnen bij ons terecht tijdens de KNBB Driebanden competitie Eredivisie- en de KNBB Beker wedstrijden. De Stichting beschikt óók over een sterk viertal, dat doorgaans goed presteert in beide competities. Een aantal thuiswedstrijden worden ook integraal door “Kozoom.com” uitgezonden op internet !!!!
Dat biedt nieuwe perspectieven voor kandidaat-sponsors.

Sinds 2011 mochten wij het finale-toernooi om de “KNBB-Beker” organiseren.
Een 4-daags evenement, waar de beste 8 teams van de reguliere Bekercompetitie strijden om de allerhoogste eer én de Beker natuurlijk.

Reeds 37 jaren achtereen staat tussen Kerst en Nieuwjaar het vermaarde Internationale Kerst Driebandentoernooi op de kalender. Zowel spelers alsook heel veel toeschouwers kijken elk jaar weer uit naar dit evenement, dat georganiseerd wordt door de SIBZ maar waarbij óók onze Stichting behulpzaam is bij de realisatie hiervan.

Voor verdere informatie verwijzen wij U naar de infobladen per evenement of naar de website; www.stichtingtopbilartzundert.nl of telefonisch naar
076-5972300 Biljartcentrum Den Hoek.